Magyar Labrador Portál!

•   Főoldal  •  Galéria  •  Személyes adataid  •  Fórumok  •

Menü
Üzenőfal
Arhívum   

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Chat
Keresés

Min/Max   Gy.I.K.    Keresés    Taglista    Csoportok    Profil    Üzeneteid olvasásához jelentkezz be    Belépés

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 27, Kedd 17:00 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Nem találtam jobb helyet, ezért ide teszem:

Ha kutyádnak mozgásszervi problémája van:

Aptus® APTO-FLEX szirup kutyák és macskák számára 500 ml HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE: 100 ml tartalma: Nátrium hyaluronát 140 mg Glukozamin szulfát 800 mg Kondroitin szulfát 400 mg E-vitamin (alfa tokoferol) 120 mg Hidrolizált kollagén 14 000 mg MSM (metil-szulfonil-metán) 1 000 mg Segédanyagok: Invert szirup (70%) 41,5 g Citromsav 1 g Poliszorbát 80 0,1 g Szorbinsav 0,1 g JAVALLAT: Általában: az ízületi porc és inak táplálására, regenerálására kutyákban és macskákban. Nagytestű, sportoló, elhízott vagy idősebb kutyában, valamint a gyors növekedésű fajták kölyökkutyáiban az ízületi porc és inak táplálására, védelmére és regenerálására, a mozgásképesség javítására, az ízületi gyulladás megelőzésére. Ortopéd sebészeti beavatkozások, ízületi diszpláziák, oszteoartritisz, ortopéd eredetű fájdalom esetén könnyíti és gyorsítja a gyógyulást, könnyíti az ízületek mozgékonyságát, lassítja az artrózis folyamatát. ELLENJAVALLATOK: Nincsenek. MELLÉKHATÁSOK: Nem ismeretesek. CÉLÁLLAT FAJOK: Kutya és macska. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD CÉLÁLLAT FAJONKÉNT: Kutya: Általános adag 5 ml/20 ttkg, szájon át. 0-20 kg 5 ml 20-40 kg 10 ml 40-60 kg 15 ml Macska: 5 ml/állat, szájon át. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT: Az Aptus® APTO-FLEX szirup gyógyhatású, oldott formában készült, új típusú, kondroprotektív készítmény. A porc és az inak egészségére ható tradicionális anyagok (glukozamin szulfát, kondroitin szulfát, MSM) ideális kombinációja hatékony hialuronsavval és kollagénnel került kiegészítésre. A napi adagot több részre (2-3) osztva a szert közvetlenül a szájüregbe kell juttatni vagy az eleségbe kell keverni. Az alkalmazás időtartama függ az indikációtól és az Aptus® APTO-FLEX hatásától. Megelőzési célból 3 hónapos adagolást majd 1 hónapos kihagyást követően a ciklus ismételhető. Szükség esetén a készítmény élethosszig használandó. Macskának, illetve kutyának 20 ttkg-ig az 500 ml 100 napig elegendő. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK: Gyermekektől elzárva tartandó! Használat előtt felrázandó! Bontatlanul szobahőmérsékleten (25OC), száraz helyen tárolandó. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. Felbontást követően 3 hónapon belül fel kell használni. Ez éppen elegendő egy ajánlott kúraszerű alkalmazási ciklus időtartama mind macskánál mind kistestű, vagy növendék (20 ttkg-ig) kutyánál. Fagytól és közvetlen napsugárzástól óvni kell. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS: Nem szükséges. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKÁNAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK: A készítmény csomagolóanyaga háztartási hulladékként megsemmisíthető. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: Kizárólag állatok számára! Kiszerelési egységek: 500 ml, adagoló kanállal. Az állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez: Orion Pharma Kft., 1139 Budapest, Pap Károly u. 4-6. A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Orion Corporation P.O.Box 65 FIN-02101 Espoo, Finnország A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: CANAMIPHARM s.r.o. Na Brne, 566, 500 06 Hradec Kralové, Csehország

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Ápr 16, Pént 18:40 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:
Ildilaci írta:
Ismerős kutyáját csípődp-vel műtötték, sajnos nem lett tökéletes a műtét után sem. Most csípőprotézist javasolnak a kutyusnak.
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata, ismerete erről???

jaj, nekem nincs, de azt tudom, hogy ez nem lesz olcsó mulatság...

jaj, szegény... én sem hallottam még ilyenről. Sad

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Ápr 13, Kedd 12:02 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:
Ismerős kutyáját csípődp-vel műtötték, sajnos nem lett tökéletes a műtét után sem. Most csípőprotézist javasolnak a kutyusnak.

jaj, nekem nincs, de azt tudom, hogy ez nem lesz olcsó mulatság...

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Ápr 13, Kedd 10:57 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 16, Szomb 11:58 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Sziasztok! Köszi a biztatást ,pénteken voltunk dokinál és kaptunk szurit meg a hétvégére gyógyszert, ha nem javul hétfön megyünk vissza. A doki is nyugtatott,hogy valószínü a gyors növéstől van és nem kell mindjárt a legrosszabra gondolni.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 15, Pént 15:06 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

melinda79 írta:
Szissztok! Már régota olvasom ezt az oldalt és rájöttem nem csak az én kutyáim problémásak. Volt egy 1 éves labradorom Sári akinek kétszer műtötték a lábát diszplázia miatt szerencsére a lába teljesen rendbejött(hálla Bogár doktornak Tatabányán) de sajnos 1évesen a veséje teljesen felmondta a szolgálato és el kellet altatni Crying or Very sad .Most van egy 5hónapos Dorkám aki sajnos 3-4 hete sántít most félek,hogy ő is diszpláziás szűrésre mindenkép el akartam vinni de sajnos Sára teljesen lenulázott minket (mármint anyagilak Több mint 120000-et költöttünk rá ,bár nem számítana ha még mindig velünk lenne) ezért szeretném megtudni hol csinálnak diszplázia szűrést 10000 Ft alatt én ahol kérdeztem nem úszommeg 20000Ft alatt.

Szia!

Én Dorka kutyámnak is volt csonthártyagyulladása 2x ir. Rymadil - Nutradyl kúrára lett ítélve. 7 és 9 hónaposan kb. Ha jól emlékszem 2 hétig szedte a gyógyikat és 1 hónapig nem mehettünk kutyasuliba. (Ez a kutyasulis topicban talán még meg is van.)
A Dp szűrés eredménye 2 éves korában tökéletes könyököt, vállat és csípőt mutatott.
Nem kell pánikolni, de figyelni kell és észnél lenni. Valóban inkább sovi legyen mint dagi.
mistyfy
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 15, Pént 9:05 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

cheszty írta:
melinda79 írta:
Szissztok! Már régota olvasom ezt az oldalt és rájöttem nem csak az én kutyáim problémásak. Volt egy 1 éves labradorom Sári akinek kétszer műtötték a lábát diszplázia miatt szerencsére a lába teljesen rendbejött(hálla Bogár doktornak Tatabányán) de sajnos 1évesen a veséje teljesen felmondta a szolgálato és el kellet altatni Crying or Very sad .Most van egy 5hónapos Dorkám aki sajnos 3-4 hete sántít most félek,hogy ő is diszpláziás szűrésre mindenkép el akartam vinni de sajnos Sára teljesen lenulázott minket (mármint anyagilak Több mint 120000-et költöttünk rá ,bár nem számítana ha még mindig velünk lenne) ezért szeretném megtudni hol csinálnak diszplázia szűrést 10000 Ft alatt én ahol kérdeztem nem úszommeg 20000Ft alatt.

A mi dokink szerint 5 hónaposan még semmi sem állapítható meg pontosan.
Melyik lábára sántít?
Az én kutyám is sántított, de 2 heti Rymadil helyre rakta.

"A diszplázia előszűrését hat hónapos kor környékén végezzük. Ebben az életkorban; bár még a csípőizületek fejlődése nem fejeződött be; már egyértelműen kiszűrhetők a súlyos esetek, ami mind a tenyésztés, mind a kutya további táplálása ill. terhelhetősége szempontjából lényeges. Bizonyos sántasággal járó súlyosabb klinikai esetekben a betegség ebben az életkorban történő műtéti kezelésével megelőzhető a csípőizületek szétkopása háromszoros medencei oszteotómiával"
Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy csináltathatsz könyök, váll, csípő előszűrést, ami a súlyos esetet egyértelműen kimutatja, de kisebb elváltozás még bőven változhat pozitív irányba a fejlődéssel, mivel a kutya ízületei fejlődésben vannak. Ebben a korban fokozottan figyelni kell a testsúlyra (inkább legyen gebe), a helyes mozgatásra, és a megfelelő táplálásra.
Bőven lehet csonthártyagyulladás a gyors nyúlástól. Ez végigmehet mind a 4 lábán rossz esetben, de mutatkozhat csak 1en is. Azt meg okozhatja a táp is. Mit etetsz?

Mistyfy
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
cheszty
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 15, Pént 8:29 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

melinda79 írta:

A mi dokink szerint 5 hónaposan még semmi sem állapítható meg pontosan.
Melyik lábára sántít?
Az én kutyám is sántított, de 2 heti Rymadil helyre rakta.

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 14, Csüt 20:53 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2007 Szept 24, Hétfő 20:57 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Bocsi, nem jó: http://www.vet.info.hu/szak/diszpl.htm
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2007 Szept 24, Hétfő 20:56 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Találtam egy cikket a displáziáról itt:

http://www.info.hu/szak/diszpl.htm

ha valakit érdekel.
Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2007 Júl 04, Szerd 8:46 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

cheszty írta:
Én mindkét verziót hallottam, és félek, hogy igaz lehet a tartásra vonatkozó is.
16 magas lépcső vezet az emeletre, és napi 5-6x viszem le és fel, ha mindannyiszor lépcsőzne..nem tudom nem e lenne sok.
De én lassan megnyomorodom... Confused

nahát ezt nem csodálom! nemmondom, hogy ne cipeld, mert énis cipelném. Smile aztislehet h csak este engeded fel. bááár, Tiplivel ezt nemlehetne megcsinálni, mertmég a wcre is jön utánam, és befexik a lábamhoz. nagyonvicces a lelkem. Smile
esteleg valami csörlős szerkezetet gyárthatnál, és akkor csak húzni kell, meg leengedni! Very Happy Very Happy (persze, csak viccelek! )

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2007 Júl 04, Szerd 8:43 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:
Köszi Andi!

Bevallom, legjobban a felesleges altatástól parázok. Merthogy az sem tesz jót neki. Jó-jó a Ft sem utolsó, mert még nem jöttünk rá a gyártás titkára. Very Happy

jójó, deha rájöttük, nyissá má egy külön topicot neki, és oszd meg velünk, oks? Very Happy Very Happy Very Happy

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2007 Júl 03, Kedd 14:40 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Én mindkét verziót hallottam, és félek, hogy igaz lehet a tartásra vonatkozó is.
16 magas lépcső vezet az emeletre, és napi 5-6x viszem le és fel, ha mindannyiszor lépcsőzne..nem tudom nem e lenne sok.
De én lassan megnyomorodom... Confused

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2007 Júl 03, Kedd 14:31 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Köszi Andi!

Bevallom, legjobban a felesleges altatástól parázok. Merthogy az sem tesz jót neki. Jó-jó a Ft sem utolsó, mert még nem jöttünk rá a gyártás titkára. Very Happy
Hozzászólások megtekintése elölről:      
Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban