Magyar Labrador Portál!

•   Főoldal  •  Galéria  •  Személyes adataid  •  Fórumok  •

Menü
Üzenőfal
Arhívum   

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Chat
Keresés

Min/Max   Gy.I.K.    Keresés    Taglista    Csoportok    Profil    Üzeneteid olvasásához jelentkezz be    Belépés

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 18, Vas 14:08 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

sziasztok
végül 60cm-es egysoros fojtó nyakörvet vettünk.
Teljesen jóSmile
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 26, Szomb 17:37 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

van olyan bolt ahova beengedik a kutyát? de jóSmileSmile
csuanfa
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 26, Szomb 8:22 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:
nikike1988 írta:
Szia Nikike:-)
Nem tudom mit értesz láncos nyakörv alatt?
Ha nagyon nem bírsz vele, akkor vegyél egysoros fojtó nyakörvet. Ha felteszed a nyakába egy P betüt kell leírnia a kezedben a nyakörvnek, így kell felhelyezni. Ellenkező esetben nem old ki (lazul meg), amikor szükséges.
Amúgy nálunk sima nyakörv, izgi helyeken fojtó van a nyakában. De ált. póráz nélküli üzemmódban sétálunk.

szia
Igen egysoros fojtó nyakörvre gondoltam én is Wink
Ezeknek mérete van ha jól tudom. Gondolom ha túl nagy vagy túl kicsi az sem jó.Szóval a kutya fej és nyakméretét mérjem le és aszerint vegyek?

Ahogy mondod. Very Happy
Pontosan a nyakmérete kell.
Labradornak általában 55-ös kell, de bevallom nem vagyok teljesen képben mennyi idős most a kutyid. Lehet, hogy neki 1 mérettel kisebb kell még.[/quote]

Mi annak idején elmentünk a boltba és felpróbáltuk. Very Happy
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 25, Pént 23:14 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

értem.

Jövőhéten lesz 8hónapos:)
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 25, Pént 21:34 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
Ha nagyon nem bírsz vele, akkor vegyél egysoros fojtó nyakörvet. Ha felteszed a nyakába egy P betüt kell leírnia a kezedben a nyakörvnek, így kell felhelyezni. Ellenkező esetben nem old ki (lazul meg), amikor szükséges.
Amúgy nálunk sima nyakörv, izgi helyeken fojtó van a nyakában. De ált. póráz nélküli üzemmódban sétálunk.

szia
Ezeknek mérete van ha jól tudom. Gondolom ha túl nagy vagy túl kicsi az sem jó.Szóval a kutya fej és nyakméretét mérjem le és aszerint vegyek?[/quote]
Ahogy mondod. Very Happy
Pontosan a nyakmérete kell.
Labradornak általában 55-ös kell, de bevallom nem vagyok teljesen képben mennyi idős most a kutyid. Lehet, hogy neki 1 mérettel kisebb kell még.

Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 25, Pént 20:45 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Amúgy nálunk sima nyakörv, izgi helyeken fojtó van a nyakában. De ált. póráz nélküli üzemmódban sétálunk.[/quote]

szia
Ezeknek mérete van ha jól tudom. Gondolom ha túl nagy vagy túl kicsi az sem jó.Szóval a kutya fej és nyakméretét mérjem le és aszerint vegyek?
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 25, Pént 10:12 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
sziasztok.

KérdeznékSmile
Ti sima nyakörvet használtok? Használ valaki retriever pórázt? Mi vettünk 1et de nekem nem jön be mert ha hírtelen megránt a kutya (pl cica vagy madár miatt) akkor nem tudom valamiért visszafogni.Ja és Bercit nem is zavarja hogy rászorul a nyakára:S Elképzelhető hogy én bénázok csak mert pl a párom azt mondja neki ezzel könnyebb irányítani. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Most a láncos nyakörvön gondolkodom? Használ ilyet valaki?

Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 24, Csüt 15:15 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

sziasztok.

KérdeznékSmile
Ti sima nyakörvet használtok? Használ valaki retriever pórázt? Mi vettünk 1et de nekem nem jön be mert ha hírtelen megránt a kutya (pl cica vagy madár miatt) akkor nem tudom valamiért visszafogni.Ja és Bercit nem is zavarja hogy rászorul a nyakára:S Elképzelhető hogy én bénázok csak mert pl a párom azt mondja neki ezzel könnyebb irányítani. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Most a láncos nyakörvön gondolkodom? Használ ilyet valaki?
milanita
Nagy fórumos
Nagy fórumos

HozzászólásElküldve: 2010 Máj 13, Csüt 20:30 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

saringan írta:
Hello. nekem egy 5 hónapos keverék labrador kutyám van. Herótom van attól hogy akárhova viszem az ebet, rögtön nekme támadnak, hogy miért nincs rajta szájkosár? Miért nincs ez miért nincs az? Van a városba egy kutyafutatásra kilyelölt terültel...
Érdekes módon senki nem foglalkozik azal hogy az kutyák területe...sétálgatnak. babakocsit tolnak...5-6 éves kis rohadt cigány kölyköket motoroztatnak, ezel a műanyag motoral. aztán ha a kutya ugye elvan engedve mondván kutyafutató...akkor nekem esnek hogy hogy merem a kutyát elengedi, hogy merem ezt meg azt...egyszer felhúzták az agyvizem...oda rángatam a nőt a tőlünk 5m re lévő táblához és közöltem hogyha oda az elsz írva hogy kutyát bevvini tilos majd akkor nem lesz itt a kutya addig is takarogyon fel a felső részre...(ez a park ilyen több szintes...van az erdőbe ez van a kutyáknak kijelölve van ahol vanak a focipályák kosár pályák stb...) a nő rámhívta a rendőrséget...mire az is nekem adot igazat..de azért adot egy cseket mert nincs a kutyán póráz...a rendőr előt eltéptem a cseket és közöltem vele hogy kutyafutató nem fogok rá pórázt tenni.

hűűűűűűűű, nyugi! sok hülye emberrel fogsz még találkozni. ez nem újdonság.
de, nem lehet, h az volt a baj, h egyáltalán nem volt nálad póráz? vagy volt?
bár fogalmam sincs, mi a szabály. ahogy kilépsz az utcára, póráz kell rá?
nekünk nincs is. igaz, itt vidéken minek Smile
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
saringan
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Máj 11, Kedd 19:47 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Hello. nekem egy 5 hónapos keverék labrador kutyám van. Herótom van attól hogy akárhova viszem az ebet, rögtön nekme támadnak, hogy miért nincs rajta szájkosár? Miért nincs ez miért nincs az? Van a városba egy kutyafutatásra kilyelölt terültel...
Érdekes módon senki nem foglalkozik azal hogy az kutyák területe...sétálgatnak. babakocsit tolnak...5-6 éves kis rohadt cigány kölyköket motoroztatnak, ezel a műanyag motoral. aztán ha a kutya ugye elvan engedve mondván kutyafutató...akkor nekem esnek hogy hogy merem a kutyát elengedi, hogy merem ezt meg azt...egyszer felhúzták az agyvizem...oda rángatam a nőt a tőlünk 5m re lévő táblához és közöltem hogyha oda az elsz írva hogy kutyát bevvini tilos majd akkor nem lesz itt a kutya addig is takarogyon fel a felső részre...(ez a park ilyen több szintes...van az erdőbe ez van a kutyáknak kijelölve van ahol vanak a focipályák kosár pályák stb...) a nő rámhívta a rendőrséget...mire az is nekem adot igazat..de azért adot egy cseket mert nincs a kutyán póráz...a rendőr előt eltéptem a cseket és közöltem vele hogy kutyafutató nem fogok rá pórázt tenni.
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jan 16, Szomb 16:51 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

csuanfa írta:
nikike1988 írta:

szia.
Ma voltunk sétálni olyan helyen ahol viszonylag sok autó jár és viszonylag sok ember.Már amennyire ez egy faluban lehetséges....
Hát eléggé meghülyült a drága:( Azt hiszem megijedt.Sad Az autóktól főleg..
Leültettem,megnyugtattam és olyankor picit jobb volt de utána megint ugrált össze vissza,nyüszögött is...
össze vissza akart menni..
Alig hallja ha szólok neki,mintha bedugulna a füle,mindent megenne:S
Mik a legfontosabb parancsok a pórázon sétáltatásnál? Ha megállunk akkor már szépen magától leülSmile
Az utszélén is szépen leültettem és mondta hogy VÁRSZ! aztán hogy MEHETSZ..

Szia,

Amikor megállunk, (bár már magától ül, de ha mégsem,) akkor egyszerű "ül" parancsra ültetek. Ha felvette a szemkontaktust ( rámnézett), akkor "lábhoz"-al indulunk el.

A "mehetsz"-et én akkor használom, ha nincs rajta a póráz, és elengedem szaladgálni.

Egyébként mindegy milyen szót használsz, csak lehetőleg legyen rövid, határozott, és ugyanarra a helyzetre mindig ugyanazt a parancsot használd.
Ja, és hangzásra jól meg lehessen különböztetni őket.

Én pl. régebben, mikor megengedtem neki, hogy kajáljon, mindig "ehetsz" parancsot mondtam, csak ez üti a már említett "mehetsz" szót.
Így áttértem az "egyéél" parancsra. Wink

Értem.
Majd kitalálom mi lesz az a parancs..
Szerintem a mehetsz lesz mert az evésnél én is azt mondom neki hogy egyél...
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jan 16, Szomb 16:48 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

mistyfy írta:
nikike1988 írta:

szia.
Ma voltunk sétálni olyan helyen ahol viszonylag sok autó jár és viszonylag sok ember.Már amennyire ez egy faluban lehetséges....
Leültettem,megnyugtattam és olyankor picit jobb volt de utána megint ugrált össze vissza,nyüszögött is...
Mik a legfontosabb parancsok a pórázon sétáltatásnál? Ha megállunk akkor már szépen magától leülSmile

Az érintés, simogatás, név kimondása MIND-MIND jutalom a kutya számára. ebből következően, ha te akkor simogatod, nyugtatod, és szajkózod a nevét, hogy "Buksika nincs semmi baj", amikor ő megijed, fél, ismeretlen helyzetben van, akkor ráerősítesz a negatív élményre, megjutalmazod, hogy ügyes vagy, hogy fél, így is kell tenned, én is félek, hiszen én is hozzád közeledek, még beszélek is.... Szóval, minden olyan esetben, amikor egy kutya megijed (petárda, durranás, szag, idegen ember, idegen hely) kerülni kell a kutyával való kapcsolattartást, kommunikációt. Te, a falkavezér, tudod, hogy nincs baj! A falkavezér, ha nincs baj, nyugodt, megy tovább a kiszemelt úton, nem gügyög, és tapogatja a falka tagját. szóval, ilyen esetben, ha a kutya megáll, leül, akkor te is megállsz és nézed a forgalmat, nyugodt vagy, és nyugalmat árasztasz. NEM szólsz hozzá, NEM nézel rá, NEM érinted meg. Ha megnyugodott, tovább indultok és, ha ezt ügyesen végrehajta, akkor jutalom (dícséret, jutifalat, ügyes vagy). Egyébként, 8-10 hetes koráig bőven elég, ha öledben a kutyával leülsz egy buszmegállóban és nézitek az autókat, buszokat embereket. Bőven ráér később az, hogy ő ezt mind a földön álje meg, ahonnan mindenki, óriás, zajos és büdös.
Szóval ne nyugtasd, mert csak rontasz a helyzete.

szia
Húú hát én meg össze vissza nyugtatgattam meg babusgattam:(Sad
Mindenki azt mondta hogy ha nem akar jönni akkor nyugtassam meg...azért így csináltam:(
Megfogadom a tanácsodat mindenképpen
Köszönöm szépen ezeket a jó tanácsokat,nagyon sokat segít!

Még azt kérdezném hogy akkor mi van ha össze vissza akar menni és ugrál össze vissza a pórázon ha természetesen nem arra megyünk amerre ő akar..ilyenkor mi van? álljak meg és várjak vagy?
Na meg hazafelé főleg az utcában már annyira ismeri a terepet hogy húz eléggé.
Hallottam olyan tanácsot hogy ilyenkor meg kell állni és várni picit és ezt sokszor megismételni és elvileg utána nem húz mert nem akarom hogy később ez probléma legyen mint a malamutomnál..Sad Meg olyat is hallottam hogy meg kell rántani a pórázt...
csuanfa
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jan 15, Pént 18:31 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:

szia.

Szia,

Amikor megállunk, (bár már magától ül, de ha mégsem,) akkor egyszerű "ül" parancsra ültetek. Ha felvette a szemkontaktust ( rámnézett), akkor "lábhoz"-al indulunk el.

A "mehetsz"-et én akkor használom, ha nincs rajta a póráz, és elengedem szaladgálni.

Egyébként mindegy milyen szót használsz, csak lehetőleg legyen rövid, határozott, és ugyanarra a helyzetre mindig ugyanazt a parancsot használd.
Ja, és hangzásra jól meg lehessen különböztetni őket.

Én pl. régebben, mikor megengedtem neki, hogy kajáljon, mindig "ehetsz" parancsot mondtam, csak ez üti a már említett "mehetsz" szót.
Így áttértem az "egyéél" parancsra. Wink
mistyfy
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jan 15, Pént 16:28 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:

szia.

Az érintés, simogatás, név kimondása MIND-MIND jutalom a kutya számára. ebből következően, ha te akkor simogatod, nyugtatod, és szajkózod a nevét, hogy "Buksika nincs semmi baj", amikor ő megijed, fél, ismeretlen helyzetben van, akkor ráerősítesz a negatív élményre, megjutalmazod, hogy ügyes vagy, hogy fél, így is kell tenned, én is félek, hiszen én is hozzád közeledek, még beszélek is.... Szóval, minden olyan esetben, amikor egy kutya megijed (petárda, durranás, szag, idegen ember, idegen hely) kerülni kell a kutyával való kapcsolattartást, kommunikációt. Te, a falkavezér, tudod, hogy nincs baj! A falkavezér, ha nincs baj, nyugodt, megy tovább a kiszemelt úton, nem gügyög, és tapogatja a falka tagját. szóval, ilyen esetben, ha a kutya megáll, leül, akkor te is megállsz és nézed a forgalmat, nyugodt vagy, és nyugalmat árasztasz. NEM szólsz hozzá, NEM nézel rá, NEM érinted meg. Ha megnyugodott, tovább indultok és, ha ezt ügyesen végrehajta, akkor jutalom (dícséret, jutifalat, ügyes vagy). Egyébként, 8-10 hetes koráig bőven elég, ha öledben a kutyával leülsz egy buszmegállóban és nézitek az autókat, buszokat embereket. Bőven ráér később az, hogy ő ezt mind a földön álje meg, ahonnan mindenki, óriás, zajos és büdös.
Szóval ne nyugtasd, mert csak rontasz a helyzete.

Mistyfy
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jan 15, Pént 16:11 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
mistyfy írta:
nikike1988 írta:

Igen én is így gondoltam valahogy de majd csak pár hónap múlva akarom hiszen még csak a héten lesz 2és fél hónapos! Egyenlőre az alapvető dolgokat gyakoroljuk na meg a pórázon sétálást...
köszi a segítséget

Pont a 16-ig hétig tart a szenzitív időszak, ami a bevésődések időszaka. ekkor rögzül, minden, a kutya életét, viselkedését, kjellemét meghatározó, befolyásoló pozitív és negatív élmény. Most vidd tömegbe, kisgyerekek közé, babkocsi mellé, motor közelébe, buszra, kutyák közé, hívjatok pizzást, postást, találkozzon pozitívan minél többet orvossal (csak bementek, megsikómogatja kijöttök). ha rendben lévő lelkivilágú kutyát akarsz, akkor nem pár hónap múlva buszozol! Most kell a lehetőségekhez képest minden olyat megmutatni neki, amivel élete során találkozni fog...

értem.
megfogadom a tanácsodat.
Tegnaptól kezdve már naponta sétálok vele:)
Próbálok olyan helyre menni vele ahol több ember és kutya van.Persze ez egy kis faluban ..
A buszozás dologtól csak azért félek mert az tény hogy már szobatiszta de mi van ha a buszon bepisil? A sofőrök nem a legtoleránsabbak..meg persze az emberek sem..

szia.
Hozzászólások megtekintése elölről:      
Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban