Magyar Labrador Portál!

•   Főoldal  •  Galéria  •  Személyes adataid  •  Fórumok  •

Menü
Üzenőfal
Arhívum   

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Chat
Keresés

Min/Max   Gy.I.K.    Keresés    Taglista    Csoportok    Profil    Üzeneteid olvasásához jelentkezz be    Belépés

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Aug 07, Szomb 12:21 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

sziasztok.
Lenne egy kérdésem
Berci ha jön valaki teljesen felturbózza magát.Nagyon durván.Annyira örül hogy az hihetetlen de rá is ugrik arra aki éppen jön ha nem fogom meg és hát ugye 30kiló feletti kutyáról van szó..Ránk már nagyon nagyon ritkán akar ugrálni mert azt hiszem azt már tudja hogy ránk nem szabad......
Ha meg megfogom akkor hisztizik hogy ő menni akar Confused
Légyszi mondjátok meg mit csináljunk vele?
Naponta járunk sétálni,játszunk sokat ..
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
cheszty
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Aug 06, Pént 18:30 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:
Ildilaci írta:
Megjelent Ceasar Millan kutyanevelési szakértő könyve:

A csodálatos kutyadoki címmel!!!!!!!!!!!!!!!!

megvettem... jónak tűnik, bár még csak belelapoztam.. Smile

Jujj, azt meg kell szerezni!!!

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Aug 05, Csüt 12:46 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:

megvettem... jónak tűnik, bár még csak belelapoztam.. Smile

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Aug 04, Szerd 9:53 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 13, Kedd 20:10 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Hát estefele szoktuk 7-8 körül, póráznélkül tud követni főleg ha futok , de amúgy pórázba próbálgatom több kevesebb sikerrel, egy kis kutyatáp ha van a kezemben akkor jobban megy neki a séta Smile
csuanfa
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 13, Kedd 16:55 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Szegecs írta:
Köszönöm szépen a válaszod Smile

Most éppen sétáltatni tanítom, naponta megyek vele olyan 2-3 kört az udvaron és majd utána viszem ki majd az utcára ha itthon rendesen megy. Az a baj hogy gondol egyet és kifekszik utána meg imádkozni kell neki hogy kelljen fel és induljon meg , de aztmondták hogy eleinte minden kutya ilyen Smile

Szia,
én tesómék kutyájával szerettem volna a napokban gyakorolni egy kicsit, egy kis láb mellet menést, stb, de annyira ki volt nyúlva szegényke a melegben, hogy végül megkegyelmeztem neki, és lefektettem az árnyékba. A helyben maradás nagyszerűen ment neki. Laughing

De tényleg vigyázz rá, ők is túlmelegedhetnek!

A sétálást hogy gyakoroljátok? Először póráz nélkül is lehetne főleg, ha még nem szokta meg a nyakörvet/pórázt...
Szegecs
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 13, Kedd 15:04 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Köszönöm szépen a válaszod Smile

Most éppen sétáltatni tanítom, naponta megyek vele olyan 2-3 kört az udvaron és majd utána viszem ki majd az utcára ha itthon rendesen megy. Az a baj hogy gondol egyet és kifekszik utána meg imádkozni kell neki hogy kelljen fel és induljon meg , de aztmondták hogy eleinte minden kutya ilyen Smile
csuanfa
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 10, Szomb 20:43 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Szegecs írta:
Sziasztok!

Nemrég kaptunk egy labrador kutyát (kb 3 hónapos) és szeretnék tanácsot kérni hogy hogyan kell megtanítani ilyen apróbb dolgokra, meg hogy hogyan neveljem?

(volt egy tacskó kutyánk kb 10 éves koromba kaptam, csak akkor ez még annyira nem foglalkoztatott).

Tisztelettel
Szegedi János

Szia,

ha szeretnéd egy kicsit jobban megérteni a kutya viselkedését, szerintem Jan Fennel könyvei elég jók. Segíthet megérteni, hogy mit miért csinál a kutyád. Ezek inkább a kutya viselkedéséről, pszichológiájáról, a megfelelő rangsor - erőszakmentes - felállításáról, a nevelésről szólnak, de alaputasítások tanulásáról is van bennük infó.

Én múltkor megvettem Celina Del Amo: Kutyaiskola lépésről lépésre c. könyvét, abban elég jól leírják az alapvető engedelmességi feladatok betanítását, képekkel illusztrálva, néhány jellemző hibát is felsorolnak, amit az adott feladat tanítása során elkövethetsz.
Ha teljesen kezdő vagy a kutya nevelésében, ezek és még néhány hasonló könyv tényleg hasznos olvasmányok lehetnek.

Az is fontos, hogy minél több helyre elvidd a kutyidat, amíg még fiatal, hogy minél több inger érje, így később nem válik félőssé. Például a kutyaiskola jó terep, hogy idegen kutyákkal és emberekkel is találkozhasson és szocializálódjon. Ráadásul Te is sok jó tanácsot kaphatsz a többi kutyástól.

És persze, ha valami konkrét kérdésed lenne, itt is szívesen segítenek neked. Wink

Akkor rögtön egy tanács:
bármit is akarsz megtanítani a kutyának, ne várj el egyszerre túl sokat, inkább gyakorolj vele többször 5-10percet, mint hogy egyszerre akarnál vele mindent megcsináltatni.
Szóval fokozatosság, következetesség, ja és persze türelem, türelem, türelem... Laughing
Szegecs
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Júl 10, Szomb 13:10 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Sziasztok!

Nemrég kaptunk egy labrador kutyát (kb 3 hónapos) és szeretnék tanácsot kérni hogy hogyan kell megtanítani ilyen apróbb dolgokra, meg hogy hogyan neveljem?

(volt egy tacskó kutyánk kb 10 éves koromba kaptam, csak akkor ez még annyira nem foglalkoztatott).

Tisztelettel
Szegedi János
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 24, Csüt 15:09 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Szellemileg kell lefárasztani. Engedelmességi gyakorlatokkal, elrejteni a labdát, a botot és megkerestetni. A fantáziád határtalan lehet ebben. Otthon menetelni pórázon, jobbra-balra, megfordulás, ül fekszik, behívás. Eldobod a labdát csak parancsra mehet érte, ha hozza vissza menet közben megállítani, behívni. Ezer dologgal lehet fárasztani.[/quote]

megfogadom a tanácsodat:)
viszont a pórázt csak akkor szoktam elővenni ha sétálni megyünk mert ha BErcike meglátja akkor már egyből be van zsongva:)
mistyfy
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 22, Kedd 14:41 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
Szia
A költözés most lehetetlen:(

Eddig a párom lakott nálunk 1évig de az ottani munkahelye megszűnt és itt volt egy olyan lehetősége hogy régi munkahelyén dolgozhasson ezért jött a döntés hogy ő költözik haza és én jövök vele!
Persze először tisztáztuk a kutya dolgot hogy nem lesz e gond belőle. Mindenki azt mondta hogy ők is szeretik a kutyákat......
kb 3-4hónapja költöztünk is és Berci most 7 hónapos
szóval kicsi volt még akkor..
Egyébként nem fogja bántani a srác mert nem merné ez 100%a biztonság kedvéért én is és a párom is megmondtuk neki hogy ha akárcsak megüti nagyon rá fog fázni!
Anyósom sem bántja csak morog vele úgymond meg a virágai miatt stb..de nem bántja.
Igen szoktuk sétáltatni de nem minden nap.Vagyis ez változó mert azon is múlik hogy a párom mikor ér haza. Egyedül sajnos nem merem elvinni mert itt mindig kijön 1-1kutya és egyedül nem sok mindent tudok csinálni ha megtámadja Bercit.Ezért csak a párommal visszük mert ő el tudja zavarni a kutyákat.
Szoktam vele játszani de nem fárad le tőle.Tény hogy rengeteg energia van benne Shocked
a kutyaiskola kizárt mert nincs a közelben és kocsival meg nem tudjuk vinni.
Tanítgatjuk is és nagyon tanulékony és érdeklődő.

Én nem mondtam hogy nem vagyok hibás mert lehet hogy még többet kéne foglalkoznom vele de akkor sem értem mért kell így utálnia?

Tudsz esetleg valami jó módszert amivel le tudom jól fárasztani Bercit.Szoktunk labdázni ,kergetőzni meg hasonlók de ez nem fárasztja le:)

Szellemileg kell lefárasztani. Engedelmességi gyakorlatokkal, elrejteni a labdát, a botot és megkerestetni. A fantáziád határtalan lehet ebben. Otthon menetelni pórázon, jobbra-balra, megfordulás, ül fekszik, behívás. Eldobod a labdát csak parancsra mehet érte, ha hozza vissza menet közben megállítani, behívni. Ezer dologgal lehet fárasztani.

Mistyfy
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 22, Kedd 12:32 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Szia
A költözés most lehetetlen:(

Eddig a párom lakott nálunk 1évig de az ottani munkahelye megszűnt és itt volt egy olyan lehetősége hogy régi munkahelyén dolgozhasson ezért jött a döntés hogy ő költözik haza és én jövök vele!
Persze először tisztáztuk a kutya dolgot hogy nem lesz e gond belőle. Mindenki azt mondta hogy ők is szeretik a kutyákat......
kb 3-4hónapja költöztünk is és Berci most 7 hónapos
szóval kicsi volt még akkor..
Egyébként nem fogja bántani a srác mert nem merné ez 100%a biztonság kedvéért én is és a párom is megmondtuk neki hogy ha akárcsak megüti nagyon rá fog fázni!
Anyósom sem bántja csak morog vele úgymond meg a virágai miatt stb..de nem bántja.
Igen szoktuk sétáltatni de nem minden nap.Vagyis ez változó mert azon is múlik hogy a párom mikor ér haza. Egyedül sajnos nem merem elvinni mert itt mindig kijön 1-1kutya és egyedül nem sok mindent tudok csinálni ha megtámadja Bercit.Ezért csak a párommal visszük mert ő el tudja zavarni a kutyákat.
Szoktam vele játszani de nem fárad le tőle.Tény hogy rengeteg energia van benne Shocked
a kutyaiskola kizárt mert nincs a közelben és kocsival meg nem tudjuk vinni.
Tanítgatjuk is és nagyon tanulékony és érdeklődő.

Én nem mondtam hogy nem vagyok hibás mert lehet hogy még többet kéne foglalkoznom vele de akkor sem értem mért kell így utálnia?

Tudsz esetleg valami jó módszert amivel le tudom jól fárasztani Bercit.Szoktunk labdázni ,kergetőzni meg hasonlók de ez nem fárasztja le:)
mistyfy
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 22, Kedd 12:01 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni mert nagyon elegem van márSad

Képzeljétek el a sógorom fél Bercitől: Shocked Hallottatok ti már ilyet?

A párom és én anyósommal és párom bátyjával élünk.
Szóval ha hiszitek ha nem ő fél a 7hónapos labradorunktól:S Ezt leírni is vicces mert gondolom ti is tapasztaltátok hogy a labrador milyen ártalmatlan fajta legalábbis szerintem Smile
Nem tudom mit kezdjek ezzel a dologgal de komolyan:(
Arról van szó hogy Berci nagyon megjegyezte hogy a srác ugrált vele többször játék közben amikor Berci még kisebb volt(pedig mondtam neki hogy ne tegye mert Berci nem felejt Mad) Szóval engedte hogy ráugorjon stb..és a barátnője dettó. Most meg már közel 30kilós lett a kutya..
Szóval Berci állandóan próbálkozik vele.Ezt úgy kell elképzelni hogy kijön az udvarra és ott ugrál körülötte esetleg rá is ugrik erre ő mit csinál? lenyomja a földre és lökdösi a kutyát:S 1000szer megmondtuk neki hogy ezt nem szabad mert természetesen ettől a kutya felpörög de nagyon aztán már ugrik a nyakába stb..
Ezután jön az hogy mi nem tudjuk megnevelni a kutyát és hogy csináljunk vele valamit mert fejbe fogja rúgni acélbetétessel Mad Mad és hogy ilyen idióta kutyát még nem látott....
Kérdem én : mégis mit csináljunk vele? Velünk nem csinálja ezt vagy ha igen akkor nagyon ritkán és akkor pár szó után érti hogy ezt nem szabad..
Annyira elegem van már hogy így utálja pedig olyan kedves kis kutya és nagyon okos is és mindig ezen van a vita:(
Állandóan ő meg a barátnője próbál kioktatni a kutyával kapcsolatba holott nem hinném hogy olyan sokat tudnának a dologról..
Anyósom szerintem be kell zárni hátra a "helyére" mert neki az a 12szer 2 méteres hely elég és hogy ott kéne lennie mindig Evil or Very Mad Evil or Very Mad de az kizárt!!!!
mit csináljak szerintetek?

Költözz el!!!
Nem a tied a ház, nem a tied a lakás. Az anyós és srác van otthon. Ha ők nem szívelik, abból csak konfliktus és baj lesz. Kell neked, hogy belerúgjanak, megverjék, kikössék, esetleg még rosszabb történjen....
Kell neked az állandó vita? Ők vannak otthon. Amit tenni tudsz, baromi sokat foglalkozol a kutyáddal és mihamarabb megneveled és a kedves tulajdonosokat megkéred, az általad leírt szabályok betartására. És akkor talán. De itt sajnos, ahogy elnézem, a kutya fogja húzni a rövidebbet.
Én nem tudom, te eddig mit tettél azért, hogy ezek a dolgok ne így legyenek és ne fajuljanak el.... Nevelted a kutyát, szellemileg oktatod? Mennyit foglalkozol vele? Mennyiszer kirándultok, sétáltok? Hogy testileg is le legyen fárasztva. Azért én így ismeretlenül is látom a te hibádat is a dologban. Ne haragudj. Mindenképpen, a kutyáért tegyél meg mindent és legyél türelmes a befogadóitokkal!!!!
Üljetek le ahányan vagytok és beszéljétek meg. Egyáltalán beleegyeztek, hogy te oda kutyát vigyél? Hogyan vannak ott a viszonyok? Mindenki az anyóséknál lakik?

Mistyfy
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 22, Kedd 11:42 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

azt még hozzátenném hogy bármit mondunk neki csak a magáét fújja..
"csináljatok már valamit a hülye kutyátokkal"
kiakaszt de komolyan.
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Tegnap kinéztem és a srác kint állt az ajtó előtt és cigizett anyósom mellette összevissza ordibált BErcivel és zavarta el tőle a vérengző kutyát aki eközben mint akit nem zavar semmi vigyorogva vitte nekik a kedvenc labdáját Shocked
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 22, Kedd 11:34 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni mert nagyon elegem van márSad

Képzeljétek el a sógorom fél Bercitől: Shocked Hallottatok ti már ilyet?

A párom és én anyósommal és párom bátyjával élünk.
Szóval ha hiszitek ha nem ő fél a 7hónapos labradorunktól:S Ezt leírni is vicces mert gondolom ti is tapasztaltátok hogy a labrador milyen ártalmatlan fajta legalábbis szerintem Smile
Nem tudom mit kezdjek ezzel a dologgal de komolyan:(
Arról van szó hogy Berci nagyon megjegyezte hogy a srác ugrált vele többször játék közben amikor Berci még kisebb volt(pedig mondtam neki hogy ne tegye mert Berci nem felejt Mad) Szóval engedte hogy ráugorjon stb..és a barátnője dettó. Most meg már közel 30kilós lett a kutya..
Szóval Berci állandóan próbálkozik vele.Ezt úgy kell elképzelni hogy kijön az udvarra és ott ugrál körülötte esetleg rá is ugrik erre ő mit csinál? lenyomja a földre és lökdösi a kutyát:S 1000szer megmondtuk neki hogy ezt nem szabad mert természetesen ettől a kutya felpörög de nagyon aztán már ugrik a nyakába stb..
Ezután jön az hogy mi nem tudjuk megnevelni a kutyát és hogy csináljunk vele valamit mert fejbe fogja rúgni acélbetétessel Mad Mad és hogy ilyen idióta kutyát még nem látott....
Kérdem én : mégis mit csináljunk vele? Velünk nem csinálja ezt vagy ha igen akkor nagyon ritkán és akkor pár szó után érti hogy ezt nem szabad..
Annyira elegem van már hogy így utálja pedig olyan kedves kis kutya és nagyon okos is és mindig ezen van a vita:(
Állandóan ő meg a barátnője próbál kioktatni a kutyával kapcsolatba holott nem hinném hogy olyan sokat tudnának a dologról..
Anyósom szerintem be kell zárni hátra a "helyére" mert neki az a 12szer 2 méteres hely elég és hogy ott kéne lennie mindig Evil or Very Mad Evil or Very Mad de az kizárt!!!!
mit csináljak szerintetek?
Hozzászólások megtekintése elölről:      
Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban