Magyar Labrador Portál!

•   Főoldal  •  Galéria  •  Személyes adataid  •  Fórumok  •

Menü
Üzenőfal
Arhívum   

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Chat
Keresés

Min/Max   Gy.I.K.    Keresés    Taglista    Csoportok    Profil    Üzeneteid olvasásához jelentkezz be    Belépés

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 24, Csüt 17:28 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Miért kell a kutyákba chipet ültetni?

http://www.noltv.hu/video/2767.html

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Feb 26, Pént 21:54 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

"(2) Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minősülő; más módon átruházni kizárólag az állatot
azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet. Amennyiben
a jelölésre használt transzponder nem felel meg a 11784 ISO-szabványnak vagy a 11785 ISO-szabvány A. mellékletének,
az állattartónak a hatósági ellenőrzés időpontjában biztosítania kell a transzponder leolvasásához szükséges
eszközt."

Rendelet: http://www.m-a-x.hu/jogszab/letoltes/mk10027_ebek.pdf

tehát július 1-től kutyát eladni, elajándékozni, örökbe adni csak chipesen lehet

Átmeneti és záró rendelkezések
18. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt eltéréssel – a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.
(2) Az 1–17. §, a 19. §, 24–25. §, valamint az 1–3. számú melléklet 2010. július 1-jén lép hatályba.
(3) Az Ávtv. 48/B. §-a szerinti adatokat az állattartó 2010. október 31-ig köteles bejelenteni a területileg illetékes
környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségnek.
(4) E rendelet hatályba lépésekor magánháztartásban már tartott állat vonatkozásában a 14. § (5) bekezdésének c) és
d) pontjában foglalt rendelkezésnek 2012. december 31-ig kell megfelelni.

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún 05, Pént 15:37 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

http://www.haziallat.hu/cikkek/kutya/mikrochip-fontos-hasznos-tudnivalok-informacio/
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 26, Kedd 21:21 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Akciós chipezés Gazdagréten!
Budapest egyik legkorszerűbb állatorvosi rendelőjében valamennyi állatorvos elkötelezett híve az állatok mikrochipes megjelölésének, ezért hosszútávon akciós áron - regisztrációval együtt - 3.720 Ft-ért végzik az állatok chipezését.
Felicavet 1118 Budapest, Rétköz u. 16. Telefon: 246-6945
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Máj 13, Szerd 8:39 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

http://m-a-x.hu

2006-ban, amikor az oldalt elindítottuk remélni sem mertük, hogy a mikrochip, a regisztráció és a mikrochip ellenőrzés elterjedése terén 5 éven belül komoly eredmények érhetők el. Tévedtünk Smile
Példátlan összefogást tapasztaltuk állatorvosok, tenyésztő szervezetek, állatvédő szervezetek, egyes önkormányzatok és a gazdik részéről. A www.petvetdata.hu rendszer megnyitása, a MÁOK-MEOE megállapodás, az Illatos úton éves szinten 2500 kutya chipezése, több önkormányzat területén a kötelező chipezés bevezetése nem várt mértékben lendítette előre az ügyet.
Már csak a törvényhozást nem érintette meg a kérdés, nincs komoly törekvés országosan kötelezővé tenni a chipezést... Pár halovány tévényilatkozaton kivül érdemi munkát nem tapasztaltunk, kivéve a hatósági megfigyelés alá vont kutyák kötelező chipezése.
A rengeteg változás átvezetése helyett az oldal teljes átdolgozását választottuk, így áttekinthetőbbek az információk. Érdemes újraolvasni az összes menüpontot, mert minden témában történt változás, vannak újdonságok.

(Bárki bármi tárgyi tévedést, ide vonatkozó hírt, jogszabályt talál, az küldje a max@m-a-x.hu cimre! Szintén ide várom az elírások, helyesírási hibák jegyzékét Very Happy)

www.m-a-x.hu
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Ápr 22, Szerd 13:11 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:
na voltam dokinál, benne vagyunk a rendszerben szerencsére, nagyon rendesen felvitték az adatokat, amikor betettük a chippet!
kaptam egy kártyát, amin rajta van a chip száma, kutyaazonosító vagy mi a kártya neve. nagyon design-os Very Happy

Ne, ez egy szuper hír! Very Happy
Akkor megérte plussz pénzt kifizetni. Very Happy Nekünk földi halandóknak csak matricáink vannak, Neked meg design-os kártyád is! Very Happy Very Happy
Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Ápr 22, Szerd 12:29 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

na voltam dokinál, benne vagyunk a rendszerben szerencsére, nagyon rendesen felvitték az adatokat, amikor betettük a chippet!
kaptam egy kártyát, amin rajta van a chip száma, kutyaazonosító vagy mi a kártya neve. nagyon design-os Very Happy

Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 28, Szomb 12:35 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:
Andi írta:
Ildilaci írta:
Ahogy mondod:-)))))
Doktor bácsi/néni megnézi Neked:-)))

Amúgy sem árt néha ellenőrizni, mert előfordult már, hogy eltűnt/elvándorolt/kiesett.Sad

3 matricát adnak, mindhármat beragasztottad az oltásiba?

nem beragasztottam, csak betettem... Smile persze, mindhármat! Very Happy
és ti kaptatok olyan kártyát amit mondtam?

Nem. Nem is tudtam róla, hogy van valamilyen kártya. Nálunk (Lelencnél) is csak a matricák vannak. Majd rákérdezek.
Mit mondtak a kártyáról, mihez kellhet?

Tettem fel képeket a chippeléssel kapcsolatban (képek egyéb kategóriába )
A chip leolvasás egy speciális leolvasó készülékkel történik .
A chiphez kapcsolódó mágneskártyáról még nem hallottam.
Chipolvasó készülék minden chippelésre beregisztrált állatorvosnál van.
Igényesebb tenyésztőknél is nélkülözhetetlen.
Ha chipleolvasással kapcsolatban valakinek gondja van én is szívesen segítek.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFElhasználó weblapjának megtekintéseMSN Messenger
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 27, Pént 19:35 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:
Ildilaci írta:

Amúgy sem árt néha ellenőrizni, mert előfordult már, hogy eltűnt/elvándorolt/kiesett.Sad

Nem. Nem is tudtam róla, hogy van valamilyen kártya. Nálunk (Lelencnél) is csak a matricák vannak. Majd rákérdezek.
Mit mondtak a kártyáról, mihez kellhet?
Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 27, Pént 19:22 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 27, Pént 17:40 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 27, Pént 17:09 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Ildilaci írta:
Andi írta:
Csináltam egy iylen topikot, mert úgy rémlett hogy van ilyen már, de nem találtam!

Tipli már jó régen be van chipezve, de nem kaptunk még hozzá ilyen mágneskártyát vagy mit. Többen mondták, hogy postán kaptak, de nekünk még nem érkezett meg. Be kellett fizetni egy csekket valami Vet Kftnek a chip elhelyezése után, ez kb 3 éve volt. Aztmondták, majd jön postán a kártya hozzá. Nemjött. Felhívtam őket tavaly ha jól emlékszem, és azt mondta ahölgy, hogy nagyon sok várakozó van még, mert valahova Németországba küldik ki a friss adatbázist, és ott készül a kártya.
Hallottatok már erről valamit? Ti kaptatok kártyát már?
Sztem az adatbázisban szerepelünk, úgyhogy hagytam a fenébe, a lényeg hogyha elveszik akkor be tudják azonosítani, és ha ott benne van, akkor biztos betudják majd.. Ugye?

Közérdekű, meg a csevegő topicban volt erről szóSmile

Andikám!

Szerinted vagytok bejegyezve, vagy ellenőrizted is, hogy be vagytok-e jegyezve?
www.petvetdata.hu

Le van írva, hogyan működik, a tudnivalók stb. De én is ideírom: baloldalt a keresőbe beírod Tipli chipszámát, ekkor kiadja a regisztráció idejét, kutya fajtáját, nemét. (Tulajdonost természetesen csak állatorvos nézheti meg, nekik van hozzáférési joguk).

Amúgy a Dorka is több mint 3 éve lett chipezve, de a chipregisztrációja 1 évvel későbbi. Amikor én a Lelenchez kerültem, akkor tudtam meg mennyire fontos, hol kell utánanézni stb. stb.
Megnéztem, s kiderült, hogy nem lett regisztrálva. Utána szóltam az állatorvosunknak, s megcsinálta.
Max, az egyik vezetőségi tagunk ennek az egész ügynek az "Atyja", harcolt, kampányolt érte rengeteget.
Az állatorvosok nem tudni miért, a chipet még csak-csak beültetik a gazda kérésére, de már a reg-et elhagyjákSad((
Pedig 10 percen belül ki tudja deríteni a kutya tulajdonosát egy áo. ünnep-, vagy munkaszüneti napon is.
MEOE vagy egyéb regisztráció csak hivatalos nyitvatartási időben hozzáférhető!!!!!
(Sokszor ezért szívnak a kutyák az illatoson)

hát én úgy emléksze, hogy anno megnéztem, itt,ezen az oldalon és bennevoltunk.. Kiírta Tipli nevét..
de mivel költöztem, és elvesztettem/nemtalálom Tiplike régi oltási könyvét,amiben benne volt a chipszám, most nem tudom leellenőrizni.
na ilyenkor mi van? honnan tudom meg mi a chipszámunk? Smile
az állatorvost kérjem meg hogy olvassa le Tiplit? Smile

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 27, Pént 15:37 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:
Csináltam egy iylen topikot, mert úgy rémlett hogy van ilyen már, de nem találtam!

Tipli már jó régen be van chipezve, de nem kaptunk még hozzá ilyen mágneskártyát vagy mit. Többen mondták, hogy postán kaptak, de nekünk még nem érkezett meg. Be kellett fizetni egy csekket valami Vet Kftnek a chip elhelyezése után, ez kb 3 éve volt. Aztmondták, majd jön postán a kártya hozzá. Nemjött. Felhívtam őket tavaly ha jól emlékszem, és azt mondta ahölgy, hogy nagyon sok várakozó van még, mert valahova Németországba küldik ki a friss adatbázist, és ott készül a kártya.
Sztem az adatbázisban szerepelünk, úgyhogy hagytam a fenébe, a lényeg hogyha elveszik akkor be tudják azonosítani, és ha ott benne van, akkor biztos betudják majd.. Ugye?

Közérdekű, meg a csevegő topicban volt erről szóSmile

Andikám!

Szerinted vagytok bejegyezve, vagy ellenőrizted is, hogy be vagytok-e jegyezve?
www.petvetdata.hu

Le van írva, hogyan működik, a tudnivalók stb. De én is ideírom: baloldalt a keresőbe beírod Tipli chipszámát, ekkor kiadja a regisztráció idejét, kutya fajtáját, nemét. (Tulajdonost természetesen csak állatorvos nézheti meg, nekik van hozzáférési joguk).

Amúgy a Dorka is több mint 3 éve lett chipezve, de a chipregisztrációja 1 évvel későbbi. Amikor én a Lelenchez kerültem, akkor tudtam meg mennyire fontos, hol kell utánanézni stb. stb.
Megnéztem, s kiderült, hogy nem lett regisztrálva. Utána szóltam az állatorvosunknak, s megcsinálta.
Max, az egyik vezetőségi tagunk ennek az egész ügynek az "Atyja", harcolt, kampányolt érte rengeteget.
Az állatorvosok nem tudni miért, a chipet még csak-csak beültetik a gazda kérésére, de már a reg-et elhagyjákSad((
Pedig 10 percen belül ki tudja deríteni a kutya tulajdonosát egy áo. ünnep-, vagy munkaszüneti napon is.
MEOE vagy egyéb regisztráció csak hivatalos nyitvatartási időben hozzáférhető!!!!!
(Sokszor ezért szívnak a kutyák az illatoson)
Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2009 Feb 27, Pént 12:20 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban