Magyar Labrador Portál!

•   Főoldal  •  Galéria  •  Személyes adataid  •  Fórumok  •

Menü
Üzenőfal
Arhívum   

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Chat
Keresés

Min/Max   Gy.I.K.    Keresés    Taglista    Csoportok    Profil    Üzeneteid olvasásához jelentkezz be    Belépés

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 21, Hétfő 10:18 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Kuruc írta:
Na hétvégén megkapta a legnagyobb Frontline-t, meg vitamint nézek neki, és kezd javulni is. Már focizik is, nem levert, nemvakarózik annyit.
Kezd egyre biztatóbb lenni a helyzet.

(2500 ft volt, jó drága, de ha segít, akkor megérte)

Örülök! Wink

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 21, Hétfő 8:18 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Na hétvégén megkapta a legnagyobb Frontline-t, meg vitamint nézek neki, és kezd javulni is. Már focizik is, nem levert, nemvakarózik annyit.
Kezd egyre biztatóbb lenni a helyzet.

(2500 ft volt, jó drága, de ha segít, akkor megérte)
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
mistyfy
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 19, Szomb 22:52 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:
nikike1988 írta:
Andi írta:
Képzeljétek vettem én is egy Furminátort!
Hát ez egy CSODA!!! Akinek szőrhullásos problémája van, az fektessen be egy ilyen kefébe. Nem olcsó, de csak egyszer kell megvenni.
8.300Ftért vettem, én ennél nem találtam olcsóbbat!
Őrület, hogy ezt még scak most találták fel.. Very Happy

szia
én is hallottam már róla
Nekünk is jól jönne egy ilyen:)
Hol lehet kapni?

ja-ja, google, de ha gondolod hétfőn megírom én hol vettem (munkahelyemen van a link), egy nap alatt megkaptam...

Sziasztok!

Javaslom az ebay-t (pl.: http://cgi.ebay.co.uk/Medium-2-75-Furminator-Dog-Cat-Grooming-Tool-UK-Stock-/110548201782?cmd=ViewItem&pt=UK_Pet_Supplies_Dogs&hash=item19bd2fb136 ) !!! 2000-2500 FT/ darab szállítással együtt és 3 nap alatt itt van. 8300 FT-ért pénzkidobás!
[/url]

Mistyfy
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 18, Pént 14:56 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
Andi írta:
Hát ez egy CSODA!!! Akinek szőrhullásos problémája van, az fektessen be egy ilyen kefébe. Nem olcsó, de csak egyszer kell megvenni.

szia
én is hallottam már róla
Hol lehet kapni?

ja-ja, google, de ha gondolod hétfőn megírom én hol vettem (munkahelyemen van a link), egy nap alatt megkaptam...

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 18, Pént 12:24 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

milanita írta:

a leírásod alapján én is bűzmirigyre gyanakszom.... ahhoz viszont doki kell, h kinyomja. nem olyan drága. ha szeretnél egy egészséges háziállatot, akkor a dokit nem lehet megúszni. oltások, stb... ilyeneket kap? és a kullancs védelem is fontos.
sajna ezek nem ingyenesek, de a kutya az ember társa, nem pedig egy játékszer. ő is megérdemli a jó kaját, ellátást.
ha nálad van, felelős vagy érte. nem lehet kifogásokat keresni, h ezt vagy azt miért nem kapja meg. már bocs, tudom, h anyagilag nem egyszerű kutyát tartani, ezért is kell jól meggondolni.

Épp ez az. Nem én hoztam, nem én vállaltam el, nem nekem kell ezeket mondani. Én csak segíteni akarok rajta, ha már az nem teszi, aki elvállalta. Én akkor vállalnék kutyát, főleg fajtisztát, ha tudok rá szánni közbe gyógyításra, szurikra, normálisabb kajákra.

Doki meg persze hogy látta, legutóbb, kullancs esetnél a doki szurijától gyógyult meg, szinte egy nap alatt. De akkor se én fizettem. Nem is tudtam volna. És most se tudom, de most más se fogja úgy néz ki. Ezért vagyok kiakadva. De keresem a megoldást.
milanita
Nagy fórumos
Nagy fórumos

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 18, Pént 9:53 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Kuruc írta:
Zala megye.

Főzni?

Eddig kb az volt a programom hogy 5:30-kor kelni, okj-s tanfolyam, utána kórházba öreghez, aztán meló estig. Kutya jó ha kapott kaját.

Sajnos most ez a menetrend. Jól jönne ha egy kutyaotthon segítene ideiglenesen a betegség leküzdésében. Beadni örökre nem akarom sehová, azzal nem járna jobban.
Jókat szoktunk kirándulni, egész napokat, kizárt hogy rosszul érezné magát itthon, minden képen és videón is látható hogy jó helye van, csak hát most ez a fránya szőrtépkedés.

Eddig sose volt bolha vagy ilyesmi, nem értem hogy most miért... :s

Pár napja készült ez a kép, mikor kivittem erdőre mezőre, itt még nem volt baja:

http://img686.imageshack.us/img686/3694/dsc02385v.jpg

a leírásod alapján én is bűzmirigyre gyanakszom.... ahhoz viszont doki kell, h kinyomja. nem olyan drága. ha szeretnél egy egészséges háziállatot, akkor a dokit nem lehet megúszni. oltások, stb... ilyeneket kap? és a kullancs védelem is fontos.
sajna ezek nem ingyenesek, de a kutya az ember társa, nem pedig egy játékszer. ő is megérdemli a jó kaját, ellátást.
ha nálad van, felelős vagy érte. nem lehet kifogásokat keresni, h ezt vagy azt miért nem kapja meg. már bocs, tudom, h anyagilag nem egyszerű kutyát tartani, ezért is kell jól meggondolni.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
mistyfy
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 17, Csüt 14:29 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

nikike1988 írta:
Andi írta:

szia
én is hallottam már róla
Hol lehet kapni?

Akár Freshnapfban is. De beírod a gugliba és kidob 1000 online rendeléses állatáruházat....

Mistyfy
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
nikike1988
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 17, Csüt 13:07 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Andi írta:

szia
én is hallottam már róla
Hol lehet kapni?
Andi
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 17, Csüt 12:32 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 16, Szerd 12:48 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Kuruc írta:
Zala megye.

Főzni?

Eddig kb az volt a programom hogy 5:30-kor kelni, okj-s tanfolyam, utána kórházba öreghez, aztán meló estig. Kutya jó ha kapott kaját.

Sajnos most ez a menetrend. Jól jönne ha egy kutyaotthon segítene ideiglenesen a betegség leküzdésében. Beadni örökre nem akarom sehová, azzal nem járna jobban.
Jókat szoktunk kirándulni, egész napokat, kizárt hogy rosszul érezné magát itthon, minden képen és videón is látható hogy jó helye van, csak hát most ez a fránya szőrtépkedés.

Pár napja készült ez a kép, mikor kivittem erdőre mezőre, itt még nem volt baja:

Ahol esetleg segítséget kaphatsz:

Zalaegerszeg: http://www.bogancsmenhely.hu/bemutatkozas.php

Nagykanizsa: http://www.eletter-kanizsa.hu/

Retriever fajtamentés e-mail: andi@retrieverhelp.hu

Honlapjuk: www.retrieverhelp.hu

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 16, Szerd 12:30 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Zala megye.

Főzni?

Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 16, Szerd 12:24 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Kuruc írta:
Hú.

Köszönöm a válaszokat, látom aktív fórum.

Sajna nincs internetem, nem tudok mostanában sokat netezni, otthon lenne csak időm, de ott meg nincs.

A láncra én is mérges vagyok, de nem én akartam így, nem is én vállaltam el a kutyát, hanem az öregem. Ő hozta el egy ismerőstől, ahol kb egy méteres láncon volt, és csont meg bőr volt.
Így sokkal jobban járt hogy nálunk van, bár tudom, ez se tökéletes.
De legalább pár hét alatt szép alakja lett nálunk, meg több törődést kap.
(már pár éve nálunk van, eddig még nem volt bolhás vagy ilyesmi.)

Nagy nagy udvar van, kész arborétum, de kerítés rossz, ezért van ilyen hosszú láncon, meg közbe elengedve, túráztatva. Sajna minden nap nincs időm kivinni, öregem meg most lábadozik műtét után.

Szóval összejött minden.

Próbálok utánajárni mit tehetnék, ezért is jutottam el erre a fórumra.

A kutyatápot megnéztem. Jó ideje már a Morzsi nevezetű nagy zsákos kutyatápot kapja, aminek a csomagolásán szintén egy labrador van.

Nem tudom mennyire jó márka ez, nincs összehasonlítási alapom.

Talán nektek van tapasztalatotok vele.

Megpróbáltam kideríteni a korát kutyusnak, elvileg több mint 8 éves már.

Tegnap megnéztem, kicsit be van dagadva a jobb hátsó lába, aminek a felső részén a seb van. Sad Sad

Szorgalmasan szaladgál, meg vakarózik, de labdával nem hajlandó már játszani, amivel mindig sokat szoktunk szórakozni...

Azon gondolkozom hogy felkeresek valami közeli menhelyet, hogy tudnak e segíteni ideiglenesen, mert én tényleg örülök jelenleg ha egyáltalán magamnak jut kajára, meg kutyának. Nem tudok állatdokit kihívni.

Azt hiszem lementem pendrive-ra a válaszaitokat, meg a linkelt oldalakat, és otthon áttanulmányozom.

Köszönöm hogy ilyen hamar reagáltatok.

Szia!

Sajnos a Morzsi nevű kutyatáp nagyon vacak:-(
Esetleg ha tudnál főzni a kutyusnak rizst, zöldséget és pl. csirke vagy pulyka farhátat, ezt jó puhára kellene, s akkor a csontot is kaphatná. Táplálóbb mint a morzsi. Vagy ha olcsóbb a krumpli, mert pl. megterem, az is jó.
Ha megírnád, merre laktok, lehetne keresgélni segítséget a környékeden.

Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 16, Szerd 11:24 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Hú.

Köszönöm a válaszokat, látom aktív fórum.

Sajna nincs internetem, nem tudok mostanában sokat netezni, otthon lenne csak időm, de ott meg nincs.

A láncra én is mérges vagyok, de nem én akartam így, nem is én vállaltam el a kutyát, hanem az öregem. Ő hozta el egy ismerőstől, ahol kb egy méteres láncon volt, és csont meg bőr volt.
Így sokkal jobban járt hogy nálunk van, bár tudom, ez se tökéletes.
De legalább pár hét alatt szép alakja lett nálunk, meg több törődést kap.
(már pár éve nálunk van, eddig még nem volt bolhás vagy ilyesmi.)

Nagy nagy udvar van, kész arborétum, de kerítés rossz, ezért van ilyen hosszú láncon, meg közbe elengedve, túráztatva. Sajna minden nap nincs időm kivinni, öregem meg most lábadozik műtét után.

Szóval összejött minden.

Próbálok utánajárni mit tehetnék, ezért is jutottam el erre a fórumra.

A kutyatápot megnéztem. Jó ideje már a Morzsi nevezetű nagy zsákos kutyatápot kapja, aminek a csomagolásán szintén egy labrador van.

Nem tudom mennyire jó márka ez, nincs összehasonlítási alapom.

Talán nektek van tapasztalatotok vele.

Megpróbáltam kideríteni a korát kutyusnak, elvileg több mint 8 éves már.

Tegnap megnéztem, kicsit be van dagadva a jobb hátsó lába, aminek a felső részén a seb van. Sad Sad

Szorgalmasan szaladgál, meg vakarózik, de labdával nem hajlandó már játszani, amivel mindig sokat szoktunk szórakozni...

Azon gondolkozom hogy felkeresek valami közeli menhelyet, hogy tudnak e segíteni ideiglenesen, mert én tényleg örülök jelenleg ha egyáltalán magamnak jut kajára, meg kutyának. Nem tudok állatdokit kihívni.

Azt hiszem lementem pendrive-ra a válaszaitokat, meg a linkelt oldalakat, és otthon áttanulmányozom.

Köszönöm hogy ilyen hamar reagáltatok.
Ildilaci
Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 15, Kedd 21:19 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Kuruc írta:
Sziasztok!

Van egy gyönyörű, fajtiszta fekete labradorunk, és egyre több vele a gond.

Ő lenne az, Csoki:

http://kepfeltoltes.hu/100615/Csoki_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erőteljes, vidám, vízimádó, rendetlen, igazi kedvenc, embert sosem bánt, max macskát.

Igen ám, de utóbbi időben egyre másra betegség éri.
Ezelőtt kullancs miatt került végveszélybe, most meg azt hiszem rühes lett.

Kullancsbalhét kiheverte, de most aggódok.

Ez nem annyira tűnik életveszélyesnek, étvágya most van, játszik is, de sokat szenved a szőrével. Faroktőnél kitépkedte (nem tudom hogy csinálta, és szabad a bőre, és sebes, és büdös. Csináltam neki medencét, és most a fekhelyét is javítom újra (télre padlószőnyeget húztam neki, de most inkább letépem azt, mert már szétszőrözte.)

Azért írok ide, hogy megkérdezzem, tudtok e hasonló esetet mondani, mit tegyek, állatorvosra, sokezrekre nincs pénzem sajna mostanság, úgyhogy jól jönne valami házi tipp, hátha meg tudnám akadályozni a komolyabb problémát.

Olvastam olyat hogy mézzel kente valaki, stb, valaki próbált már ilyet?

Reménykedem a minél gyorsabb válaszaitokban.

Köszi,

-R-

U.I.: nagyrészt tápot kap (utánanézek márkájának holnapra ha kell), de közbe házikosztot is, csontokat, stb (néha romlott főtt kaját is ez nem tudom nagy baj e). Ajtó nélküli téglaépületben van raklapon a fekhelye. (faház)
Hosszúláncon van, viszem sétálni nagy túrákra szomszédos falvakat meg szoktuk kerülni. nem az igazi a mozgástere így se, tudom, de eddig nem volt gond szőrrel évekig. ... :S )

Itt is kérdezhetsz: http://www.allatelsosegely.hu/blog

http://www.debrecenallatorvos.hu/az-allatorvos-valaszol.html

Ha semmiképpen nem tudsz állatorvoshoz menni vele, akkor fertőtlenítés (betadin) és valamilyen hámosító kenőcs (körömvirág, neogranormon).
Viszont: Ez CSAK tüneti kezelés!!!!!!!
Az OKOT kell megtalálni és megszüntetni.

Más: milyen csontot adsz neki? Azt tudod, hogy pl. csöves csontot nem szabad? (csirkecomb-csont, pulykacsont). Szálkásan törik és kiszúrhatja a beleit.
Nyers sertéscsontot, sertéshúst sem szabad adni az esetleges Aujeszky fertőzés miatt.

Ez a farokrágás egyébként nagyon komoly dolog, sajnos lerághatja a saját farkát, vagy elfertőződhet úgy, hogy csonkolni kell. Sad Sad

Támogató
Támogató

HozzászólásElküldve: 2010 Jún 15, Kedd 20:35 Hozzászólás az előzmény idézésévelVissza az elejére

Kuruc írta:
Sziasztok!

Van egy gyönyörű, fajtiszta fekete labradorunk, és egyre több vele a gond.

Ő lenne az, Csoki:

http://kepfeltoltes.hu/100615/Csoki_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erőteljes, vidám, vízimádó, rendetlen, igazi kedvenc, embert sosem bánt, max macskát.

Igen ám, de utóbbi időben egyre másra betegség éri.
Ezelőtt kullancs miatt került végveszélybe, most meg azt hiszem rühes lett.

Kullancsbalhét kiheverte, de most aggódok.

Ez nem annyira tűnik életveszélyesnek, étvágya most van, játszik is, de sokat szenved a szőrével. Faroktőnél kitépkedte (nem tudom hogy csinálta, és szabad a bőre, és sebes, és büdös. Csináltam neki medencét, és most a fekhelyét is javítom újra (télre padlószőnyeget húztam neki, de most inkább letépem azt, mert már szétszőrözte.)

Azért írok ide, hogy megkérdezzem, tudtok e hasonló esetet mondani, mit tegyek, állatorvosra, sokezrekre nincs pénzem sajna mostanság, úgyhogy jól jönne valami házi tipp, hátha meg tudnám akadályozni a komolyabb problémát.

Olvastam olyat hogy mézzel kente valaki, stb, valaki próbált már ilyet?

Reménykedem a minél gyorsabb válaszaitokban.

Köszi,

-R-

U.I.: nagyrészt tápot kap (utánanézek márkájának holnapra ha kell), de közbe házikosztot is, csontokat, stb (néha romlott főtt kaját is ez nem tudom nagy baj e). Ajtó nélküli téglaépületben van raklapon a fekhelye. (faház)
Hosszúláncon van, viszem sétálni nagy túrákra szomszédos falvakat meg szoktuk kerülni. nem az igazi a mozgástere így se, tudom, de eddig nem volt gond szőrrel évekig. ... :S )

Shocked

Sztem mindenképp próbálj orvoshoz menni vele! És ne kisérletezz kérlek, ne legyen ennél rosszabb!!
legalább írj állatorvosnak, linkelek párat, és/vagy használd a Google-t.

http://www.alpha-vet.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=96

http://kutya.hu/orvos_Szakerto.aspx

http://www.agraroldal.hu/allatorvos.php

http://parkallatorvos.hu/index.php?option=com_phocaguestbook&view=phocaguestbook&id=1&Itemid=60

És nézz rá minnél többszőr, ha jól értem ő kinti kutyus!?

Jobbulást!

Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Előző téma megtekintése Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Következő téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban